NRB in financieel noodweer door onzorgvuldig boekhouden en te ambitieuze plannen

Logo NRB

Bron: rugby.nl

In de Volkskrant van vandaag staat te lezen dat de rugbybond een faillissement probeert af te wenden:

“Jarenlang onzorgvuldig boekhouden en te ambitieuze plannen zouden de hoofdoorzaken zijn van de financiële malaise bij de bond. In het document, getiteld Reddingsplan Nederlandse Rugby Bond 2015, staat dat het beroep op de ruim tienduizend leden 675 duizend euro moet opleveren.

Met dat bedrag, aangevuld met een obligatielening van 350 duizend euro en positieve resultaten in de komende jaren, hoopt de bond in 2017 weer financieel gezond te zijn. Als het niet lukt de obligatielening rond te krijgen, doet de bond eind mei nogmaals een beroep op haar ledenbestand.”

Dit besluit valt niet bij iedereen in goede aarde. Vooral de laatste zin insinueert een zekere arrogante onverschilligheid van de NRB naar haar leden toe. Een faillissement ondanks een stijgende groei van leden is tegen de verhouding in.

Voor de studenten bij NSRV Obelix is deze (vooralsnog) eenmalige heffing een in verhouding zware belasting. Voor de niet-studenten betekent dit een extra financiële tegenslag (naast het besluit van USC om de sportkaarttarieven te verhogen – hoewel deze heffing niet af te wenden is door van vereniging te verhuizen of als vereniging weg te gaan van het USC, en een tamelijk grote factor kleiner is). Daarom wordt voorafgaand aan de ALV van de NRB zaterdag as. een Bijzondere ALV (BALV) georganiseerd door de NSRV op donderdagavond (in plaats van de training). De plannen van de NRB worden uitgelegd en een besluit genomen hoe hier op te reageren. Ook het plan van De Duuvels worden meegenomen. De NSRV heeft, doordat er drie teams actief zijn in de Nederlandse competitie, de beschikking over drie stemmen tijdens de ALV van de NRB.

Facebooktwitterlinkedinmailby feather
linkedinby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.