Lid worden

MaulingGeachte Obelixers en oud-Obelixers,

Het begin van een vriendenclub, een interessant netwerk en een steunpunt voor de NSRV Obelix. Hoeveel plannen zitten er in een glas whisky? Tijdens een notoire avond met een aantal vertroebelde geesten werd het plan opgevat om door het zogenaamde ‘gat op rechts’ te breken. Het gat dat ontstaat als de leden iets te oud worden voor actief rugby maar met een spirit als een jonge hond blijven leven. Wat dan?

Vrienden
De OBC Nijmegen is een vereniging waar juist de focus verder gaat dan rugby, maar waar de leden wel Obelix als gemeenschappelijke achtergrond hebben. De initiatiefnemers van de oprichting van de OBC Nijmegen zijn namelijk sterk van mening dat rugbyers de beste maatjes zijn die je je kunt wensen. Sterke maar bovenal goede verhalen, geen laffe borrelaars, mondig en initiatiefrijk, en bovendien erg avontuurlijk ingesteld.

Netwerk
Vrijwel iedereen bij Obelix begint als student te rugbyen, en slechts aan het begin staat van zijn carrière. Tegen de tijd dat een lid zijn kop boven het maaiveld uitsteekt in ondernemersland, is de edele sport al gestald en zijn de potentieel interessante relaties met verenigingsgenoten vervaagd. Een goed netwerk is in de ontwikkeling van je carrière echter een must.

Steun in de rug
Bij eigenlijk alle gezelligheidsverenigingen zie je dat de vereniging, door een sterke en brede achterban van reünisten, eigenlijk nooit financieel afhankelijk zijn van derden. Wedstrijdshirts die ontsierd worden door paarse logo’s is nu vaker noodzaak dan wens, en er zijn schrijnendere gevallen bekend waarbij financiën uiteindelijk de bottleneck vormden. De OBC Nijmegen kan met donaties in allerlei vormen de NSRV verrijken, maar ook kennis met de vereniging delen, of de NSRV gebruik laten maken van het netwerk van de OBC Nijmegen.

Drie uitgangspunten voor de OBC Nijmegen:

  1. Als  OBC Nijmegen lid moet het vooral erg leuk zijn om je maatjes van vroeger weer te zien, nieuwe inspiratie en ideeën op te doen en vermaakt te worden.
  2. Het opbouwen van een interessant netwerk met relaties waarbij een vruchtbaar ondernemerschap ten grondslag ligt, waar een klimaat heerst van gunnen en geven.
  3. Als potentiële financiële ruggengraat voor de leden van Obelix, zowel actief als passief.

Als ook jij als (oud-)Obelixer hier enthousiast van wordt, en je bent student-af, neem dan nu contact met ons op!

Met hoogachtende groet,

Het bestuur van OBC Nijmegen,
Patrick Janen, Dolf Senders, Joris Wanders en Ben van den Brand