Aanpassingen contributie

dagobert_op_geldzakHet afgelopen jaar heeft het bestuur geluisterd naar de leden, oud-leden die inmiddels zijn vertrokken bij de OBC Nijmegen, en ook naar potentiële leden. Een terugkerend punt was de (te) hoge contributie.

Als bestuur zouden we graag willen dat de vereniging groeit; hierdoor worden de ‘vaste’ kosten (zoals bankkosten, website hosting, etentje NSRV) per persoon lager, ontstaan er meer mogelijkheden tot netwerken, een grotere basis voor het organiseren van activiteiten en groeien we meer naar de brede reünistenvereniging voor de NSRV Obelix die we als bestuur voor ogen hebben. Daarom willen we dit jaar als bestuur een verlaging van de contributie voorstellen, omdat we van mening zijn dat dit het ledenaantal zal vergroten.

De contributie bestaat uit drie delen: verenigingskosten (bank, website, diner NSRV), het diner tijdens de ALV, en vermogensopbouw. De verenigingskosten zijn niet heel hoog en als bestuur zien we hierop ook niet direct besparingen mogelijk (maar zijn i.v.m. het huidige ledenaantal desondanks toch substantieel). De besparingen komen van het diner en het vermogensopbouw. Voor het diner willen we alleen geld reserveren voor het eten en het eventueel huren van de locatie voor de ALV, maar drank, sigaren en andere ongein komen voor eigen rekening (al dan niet betaald vanuit een pot gecreëerd aan het begin van de avond). De hoogte van de vermogensopbouw hangt samen met het wel of niet doorgaan van het busjesplan, want hiervoor zal iets extra’s geïnvesteerd moeten worden bij eventuele tegenslagen. Maar ook voor uitgaven zoals het passeren van statuten bij de notaris, het voorschieten van rugbykaartjes, uitschieters bij uitjes etc. is een stukje extra vermogen nodig. Dus hieronder volgt een voorstel van het bestuur zoals we die presenteren tijdens de ALV, met extra vermogensopbouw voor de busjes als optioneel component.

  • Verenigingskosten: 45 EUR
  • ALV diner: 40 EUR
  • Vermogensopbouw: 40 EUR
  • Busjes: 25 EUR (afhankelijk van stemming tijdens ALV)

Daarmee komt de nieuwe contributie op 125 EUR en op 150 EUR met busjes. Voor meer details willen we je graag verwijzen naar het busjesplan waarin ook de complete uitleg over de contributie staat uitgelegd. Het voorstel voor de nieuwe contributie wordt aan de ALV voorgelegd op 24 oktober.

Facebooktwitterlinkedinmailby feather
linkedinby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.