Vuurwerk bij de ALV van de NSRV

stadwalVrijdag jl. is een bewogen ALV gehouden. Er was nogal wat te doen rondom de positie van de voorzitter, die een wat schimmige transactie heeft uitgevoerd. Dit in eerste instantie met goedkeuring van het bestuur maar tijdens de ALV niet goed genoeg kon verklaren. De voorzitter nam zijn verantwoordelijkheid en stapte op.

Verder hebben opeenvolgende besturen van de NSRV in de loop der jaren wat financiële onhandigheden begaan door passief handelen en onervarenheid. Hierdoor is een fikse lijst aan debiteuren ontstaan. Dit gaat op de bodem worden uitgezocht, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit opgelost gaat worden en wie hierin de leiding gaat nemen. Duidelijk is al wel dat de penningmeester opdracht heeft gekregen direct te communiceren met (niet-spelende) leden om niet geïncasseerde machtigingen alsnog overgemaakt te krijgen. De machtigingen konden niet worden uitgevoerd vermoedelijk omdat de inschrijving bij de KvK niet goed geregeld is, in ieder geval dit jaar, maar mogelijk al langer.

Op de agenda van de ALV stond het plan voor de busjes. Een tijdelijk conceptplan is gepresenteerd waar de details nog verder van worden uitgewerkt. Er is tot op heden nog geen formeel beroep gedaan op de OBC Nijmegen voor de financiering. Het is ook maar de vraag of de busjes überhaupt nog noodzakelijk zijn.

Door wijzigingen in de sportkaarttarieven van het USC wordt het voor niet-studenten spelende leden tamelijk duur om voor de NSRV Obelix uit te komen (of in ieder geval te trainen/spelen op de velden van het USC). De verwachting is dan ook dat veel niet-studenten zich zullen terugtrekken als spelend lid bij Obelix, het actieve ledenaantal terugloopt, en waardoor het transportprobleem als vanzelf verdwijnt. Door gemiste vergaderingen met het USC heeft het bestuur verzuimd invloed uit te oefenen op dit nieuwe beleid van het USC, die vooral gebrand lijken te zijn op extra opbrengsten.

 

Facebooktwitterlinkedinmailby feather
linkedinby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.