Operation Veritable

IMG_1757Op zaterdag 20 april jl. verzamelde een groep (oud-)Obelixers zich bij de loods van onze voorzitter. De briefing volgde: de voorgeschiedenis van operation Veritable, het doel en de uiteindelijke uitvoering en gevolgen. Samengepakt in een busje werden we gedropt op de Duivelsberg samen met schep, breekijzer en pikhouweel om vanaf daar het bordje ‘blijf op de paden’ compleet te negeren en de tochten van de Duitsers respectievelijk de geallieerden te volgen.

Tijdens de route zijn ons verschillende verdedigende manoeuvres uitgelegd, gewezen op overblijfselen van schuttersputjes, aanvoerroutes, ontsnappingsroutes en loopgraven. Daarnaast is er nog van alles in de grond te vinden, waaronder een picknickset.

Na een stop op een Duitse begraafplaats en een nog nader te verklaren bouwwerk zijn we gaan kegeln in Nutterden, met aansluitend typisch Duits eten.

Rond 22u werd alles rondom de loods van onze voorzitter op de vuurkorf gedonderd en werd de avond met nog wat biertjes afgesloten. Een mooie lustrumdag, met dank aan Peutz, Leon en Gert-Jan!

IMG_1783 IMG_1796 IMG_1812

Facebooktwitterlinkedinmailby feather
linkedinby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.