Kennismakingswielerronde van Equipe Bernadette, september 2014

Afgelopen zaterdag 6 september heeft op initiatief van Equipe Bernadette Live-Wedden-op-Wielrennende eerste en reeds lang verwachtte wielertocht voor Obelixers plaatsgevonden. De tocht is voor alle categorieën van Obelixers opengesteld om deze kennis te laten maken met de wielersport. Equipe Bernadette is een opkomende wielerequipe in het Nijmeegse wielermilieu bestaande uit overwegend oud rugbyers van Bemmel en Obelix, waaronder bijvoorbeeld rugby-coryfeeën als Joris Wanders, Michiel Seevinck, Radboud Peutz en Bram van Weerdenburg. Het programma: traditioneel verzamelen op de Kronenburgersingel met appeltaart en koffie; Wielertocht van rond de 50 km; Halverwege ravitaillering in café Merlijn aan de Oostgrens met Duitsland; Optioneel: halverwege een wisselbad te Groesbeek; een 3e helft.

De Tocht ging rustig van start met een wandeletappe door de Ooij. Er was blijkbaar veel te bespreken tussen het zevental durfallen, die zich in vroegere jaren nog weleens voor elkaar door het stof smeten. Ondanks het mooie weer en de weinig wind waren er toch al gauw een paar kleine ontsnappingen waarop de achtervolging moest worden ingezet. Meermalen moest Marc Schippers zien te worden teruggepakt. Nick Vermue en Criest moesten hiervoor vaak het stampwerk van voren verrichten. Fuchs verdedigde de staart dapper maar moest uiteindelijk toch de lantaarn dragen. Uiteindelijk werd er een ware aerodynamische wielerformatie in stelling gebracht waar de gehele groep moest ronddraaien.

Een geslaagde tocht in de mooiste omgeving van Nederland! Michiel: „Volgend jaar weer!, maar dan gaat het hele zwikkie op zijn kant!”

Facebooktwitterlinkedinmailby feather
linkedinby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.