Zaterdag 7 juni 2014: The Dukes oldies – Nestorix

g03bVijf weken na de eerste wedstrijd van het seizoen, al weer de tweede. Nu in Den Bosch tegen de plaatselijke The Dukes. De opkomst van de Nestorixers was niet overtuigend, slechts 12 man, maar wel weer een aantal nieuwe mensen vanuit de net 35+-groep van Obelix.

Bij aankomst bij het nieuwe kunstgrasveld was er een jeugdtoernooi bezig. Mooi om te zien hoe kinderen van 8 tot 14 gemengd leuk rugby spelen. Na de prijsuitreikingen, waren de veteranen aan de beurt. The Dukes hadden 16 oldies bereid gevonden en met wat aanvulling van jonge dertigers konden we een leuke wedstrijd 15 tegen 15 spelen. De luchttemperatuur was boven de 30 graden en de zwarte korreltjes van het kunstgrasveld maakten het nog warmer. De wedstrijdduur werd wat ingekort en extra drinkpauzes ingelast.

Nestorix hield goed stand tegen de elkaar goed opvolgende Bosschenaren. Veel tackels, ook op de tryline en goede rucks, zorgden voor een 0-0 ruststand. Bij ons vielen twee mensen uit en met een overtal wisten The Dukes twee tries te maken. De laatste uit een interceptie. Eindstand 10-0.

Na afloop was het nog lang gezellig. The Dukes beloofden om volgend seizoen een return te spelen.

Patrick Luijkx

Facebooktwitterlinkedinmailby feather
linkedinby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.