Bezoek aan de Tweede Kamer

IMG_8545

Donderdag 27 april bezochten met een afvaardiging van zowel de OBC als de NSRV de Tweede Kamer in Den Haag. We begonnen met een vraaggesprek met kamerlid Heerema van de VVD, waarbij we het vooral hebben gehad over lokale politiek en hoe hij uiteindelijk in de Tweede Kamer terecht is gekomen. Ole Heil (woordvoerder minister Schippers) had echter nog een verrassing voor ons in petto: minister Edith Schippers had nog een vrij half uurtje en vond het ook leuk om Ole’s oude rugbymaatjes te ontmoeten. Van lokale politiek naar de Krim tot aan medicijnen, eindigend met de rugbylobby in Den Haag heeft de minister uitgebreid de tijd genomen om allerlei vragen te beantwoorden.

IMG_8551

Hierna startte een rondleiding door de gebouwen van de Tweede Kamer, met als hoogtepunten het archief en de plenaire zaal. Een bezoekje aan Nieuwspoort, waar politici en journalisten vrij met elkaar kunnen roddelen zonder bronnen te hoeven noemen, kon natuurlijk niet ontbreken. Tot slot op de vuurpijl was er op het Plein nog een borrel ter afsluiting van de parlementaire week. Dat politici, ambtenaren en journalisten wel houden van een stevig borreltje, dat werd daar nog maar eens bevestigd.

Een top uitje, met dank aan Ole Heil, die naast het regelen van de rondleiding en de twee ontmoetingen met kamerlid Heerema en minister Schippers, ons ook nog kon voorzien van de nodige anekdotes en ins- en outs van de bestuurders van ons land.

 

Facebooktwitterlinkedinmailby feather
linkedinby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.